Dubbele reiniging: hoe integreer je het in je verzorgingsroutine?

Dubbele reiniging: hoe integreer je het in je verzorgingsroutine?

Dubbele reiniging is populair bij schoonheidsexperts en op sociale netwerken, en wordt beschouwd als de must in de verzorgingsroutine van iedereen die zijn/haar huid jong wil houden en imperfecties wil voorkomen.

Wat zijn de voordelen ervan en hoe doe je dit juist? Wij vertellen je alles over deze essentiële gewoonte en vooral hoe je die kunt integreren in jouw dagelijkse ritueel.

Wat is dubbele reiniging precies?

Het gaat erom de huid te zuiveren door alle deeltjes die zich in de loop van de dag op het gezicht hebben opgehoopt te verwijderen met een werkelijk doeltreffende reiniging. Zoals de naam al aangeeft, wordt dit reinigingsritueel in 2 fasen uitgevoerd, met twee verschillende texturen om alle soorten onzuiverheden los te maken en te verwijderen:

Stap 1: Alle resten zoals talg, make-up, vervuiling en stof van de huid verwijderen.

Stap 2: De eerste reiniging perfectioneren door onzuiverheden en kalkresten te verwijderen, voor een superieur huidresultaat.

Waarom zou je dagelijks dubbel reinigen?

Zoals je weet, is gezichtshygiëne van essentieel belang om de huid stralend en jeugdig te houden. Daarom raden alle specialisten aan om de huid 's morgens en 's avonds zorgvuldig te reinigen en vooral àltijd je make-up te verwijderen.

 

Dubbele reiniging staat borg voor het compleet verwijderen van allerlei onzuiverheden (vervuiling, stof, allergenen, cosmetica...) die zich op de huid ophopen en haar doffer maken, met beter zichtbare verstopte poriën. Maar het bereidt de opperhuid ook voor op verzorging. Alleen wanneer de huid perfect schoon is, kunnen de daarna aangebrachte verzorgingsproducten optimaal werken.

 

Dit is waarom dubbele reiniging zo goed is voor je huid:

  • Het verfijnt de huidtextuur
  • Het zorgt voor een stralende teint
  • Het voorkomt vorming van imperfecties
  • Het maakt verzorgingsproducten optimaal doeltreffend

De 1e stap van de dubbele reiniging: vet verwijderen 

Het doel van de eerste stap is het oplossen van vette substanties, in het bijzonder make-up - ook waterproof make-up -, overtollig talg, dat zich vooral ophoopt op plaatsen met veel talgklieren, vuildeeltjes, die een onzichtbare occlusieve film op de huid vormen, maar ook stof, dat met al de rest vermengd raakt.

Al naargelang jouw voorkeur kan je kiezen voor reinigingsproducten die wel of niet met water moeten worden afgespoeld:

 

  • Lait Démaquillant Hydra-Ressourçant: heeft een fluweelzachte cocooning-textuur die de huid comfort en zachtheid geeft.

  • Eau Micellaire Osmopure: voelt ultrafris aan, voor een snelle reiniging zonder af te spoelen.

  • Mousse Nettoyante Pureté: een lichte en luchtige textuur, voor al wie liefst een reinigingsproduct gebruikt dat wordt afgespoeld met water.

De 2e stap van de dubbele reiniging: de reiniging perfectioneren

Met de tweede – absoluut noodzakelijke - stap van het ritueel wordt de huidreiniging afgerond door de onzichtbare deeltjes te verwijderen die het ecosysteem van de huid uit evenwicht kunnen brengen.

Hierbij worden dus achtergebleven onzuiverheden (dode cellen, talg) en sporen van kalk, die zeer irriterend zijn voor de huid, verwijderd.

 

De Lotion Fraîche Hydra-Ressourçante: een verfrissende, niet-vette textuur die de huid verkwikt en haar hydratatie op peil houdt dankzij een formule die hoge efficiëntie paart aan hoge tolerantie, een typisch kenmerk van de Osmoclean huidverzorgingslijn.

 

  • Het gepatenteerde Eau Cellulaire van Institut Esthederm reactiveert de energie van de cellen en optimaliseert hun werking.
  • Het Skin Balance System patent brengt het ecosysteem aan het huidoppervlak weer in balans door de natuurlijke afweer te versterken.
  • De unieke formule van de Lotion Fraîche Hydra-Ressourçante bevat een reinigende basis met hoge tolerantie die het evenwicht van de hydrolipidenfilm in osmose met de huid respecteert.

Waarom een toner toevoegen aan je huidverzorgingsroutine?

La première étape du double nettoyage élimine efficacement le maquillage et les impuretés quotidiennes. En revanche la peau a ensuite besoin d’être tonifiée pour retrouver son équilibre, sa souplesse et son éclat.

Complément idéal de la 1ère étape, la Lotion Hydra Ressourçante parfait le nettoyage en éliminant les dernières impuretés et les résidus de calcaire sur la peau tout en respectant l’équilibre fragile du film hydrolipidique. Tonifiante elle optimise la vitalité cellulaire et aide à préserver le capital jeunesse. Matin et soir, elle est tout simplement indispensable pour préparer la peau avant l’application de soins plus spécifiques.

Welke dubbele reinigingsroutine voor de behoeften van mijn huid?

Voor een optimaal resultaat en om van de reiniging een echt genietmomentje te maken, is het essentieel om je dubbele reinigingsroutine aan te passen aan de behoeften van jouw huid.

VOOR DE DROGE HUID DIE BEHOEFTE HEEFT AAN COMFORT

Jouw ideale routine: Lait Démaquillant Hydra-Ressourçant + Lotion Fraîche Hydra-Ressourçante 

Dit complementaire duo werkt in synergie om in alle zachtheid alle onzuiverheden en make-up te verwijderen, zonder agressie voor de huid. De huidbarrière wordt gerespecteerd en versterkt, de huid is schoon, zacht en goed gehydrateerd.

VOOR DE GEMENGDE TOT VETTE HUID DIE BEHOEFTE HEEFT AAN ZUIVERHEID

Jouw ideale routine: Mousse Nettoyante Pureté + Lotion Fraîche Hydra-Ressourçante

Een heel efficiënte synergie voor een schone en frisse huid met respect voor het evenwicht van de hydrolipidenfilm. Het ultrazachte OSMOCLEAN reinigingsschuim verwijdert onzuiverheden en make-up op milde wijze en maakt de huid zuiver en stralend.

VOOR DE NORMALE HUID DIE BEHOEFTE HEEFT AAN FRISHEID

Votre routine idéale : Eau Micellaire Osmopure + Lotion Fraîche Hydra-Ressourçante 

De perfecte combinatie om het natuurlijke evenwicht van de normale huid te bewaren. Micellair water is een zachte reiniger die bestaat uit water en micellen, dat zijn minuscule lipidendeeltjes die onzuiverheden opvangen en verwijderen zonder dat het product moet worden afgespoeld. OSMOPURE is samengesteld uit gepatenteerd Eau Cellulaire (celwater), in perfecte affiniteit met de huid, en verwijdert make-up, reinigt en tonifieert de huid in één enkele stap, voor een doeltreffende en huidvriendelijke reiniging.

VOOR DE GEVOELIGE HUID DIE BEHOEFTE HEEFT AAN VERZACHTING

Jouw ideale routine: Lait Démaquillant Désensibilisant + Lotion Désensibilisante

Een specifiek protocol zonder parfum, om elk risico op huidreacties te vermijden, met hoge tolerantie-producten die werden samengesteld om de meest gevoelige huid te respecteren en die dermatologisch werden getest.

Wat is een dubbele dieptereiniging? 

Il s’agit de nettoyer la peau plus en profondeur ponctuellement, en complément du double nettoyage quotidien.

Inspiré de la méthode professionnelle Institut Esthederm, ce rituel vise à désincruster les pores de la peau et à éliminer les cellules mortes, pour donner un coup d’éclat au teint.

Comme toujours chez Institut Esthederm, pas d’effet décapant agressif, mais des produits qui respectent l’écosystème cutané en conciliant efficience et haute tolérance.

Dubbele dieptereiniging in de praktijk

 

Stap 1: Doel: een zuivere huid

> De Crème Douce Désincrustante ontstopt de poriën door als een echte magneet onzuiverheden aan te trekken.

 

Stap 2: Doel: een stralende huid

> Het Masque Gomme Clarifiant met zijn romige textuur sluit de poriën en verwijdert op milde wijze dode huidcellen, dankzij de exfoliërende werking zonder korreltjes.

 

Het resultaat is een perfect egale teint en een zachte, stralende huid. Afhankelijk van jouw huidtype en gevoeligheid, kan je 2 tot 3 keer per week een dubbele dieptereiniging doen, of één keer als je een erg reactieve huid hebt.

 

 

Aanbevolen door dermatologen
Aanbevolen door dermatologen
Een unieke zintuiglijke ervaring
Een unieke zintuiglijke ervaring
Moleculen met bewezen werkzaamheid
Moleculen met bewezen werkzaamheid
Producten gemaakt in Frankrijk (Aix-en-Provence)
Producten gemaakt in Frankrijk (Aix-en-Provence)
©2024 - Alle rechten voorbehouden