Hoe verzorg je je huid in de winter?

Hoe verzorg je je huid in de winter?

Le froid, l’air plus sec, les changements de température, le manque de soleil, la fatigue physique … En hiver, de nombreux facteurs influent sur notre moral, mais également sur l’état et l’aspect de notre peau. Déshydratée, asséchée, parfois même irritée, notre peau est mise à rude épreuve.

Alors comment prendre soin de sa peau en hiver ? 

Découvrez tous nos précieux conseils pour vous faire passer un hiver en beauté !

De effecten van de winter op de huid

Gebrek aan zonlicht en de gevolgen daarvan

Le soleil est un élément vital à notre existence, tant sur le plan physique que psychologique. Et pourtant en hiver, celui-ci se fait plus rare. Non seulement, ce manque de soleil en hiver ne nous permet plus de faire le plein nécessaire de vitamine D, mais il favorise aussi un teint plus terne.

Een dof en vermoeid gezicht in de winter

Als het koud is, bewaart ons lichaam zijn warmte door meer bloed naar de vitale organen (hart, hersenen) te laten stromen in plaats van naar het lichaamsoppervlak, waardoor dit radicale veranderingen ondergaat zoals een verminderde talgproductie, een dunner wordende hydrolipidenfilm (het beschermende schild van de huid), minder zuurstoftoevoer naar de huid en een doffere teint. 

Al deze veranderingen leiden tot een sterkere veroudering van de huid.

Droge huid in de winter

Les écarts de températures entre le froid de l’extérieur et le chauffage de l’intérieur, les douches trop chaudes, le vent et l’air sec participent au dessèchement et à la sensibilisation de l’épiderme. Endommagée, la barrière cutanée n’est alors plus capable de retenir l’eau. 

La déshydratation fait que la peau devient sèche, squameuse, perd de son éclat et est sujette aux irritations (rougeurs, tiraillements, inconforts).

Onze adviezen / tips voor het dagelijks leven in de winter

Tip 1: Pas de temperatuur van je huis aan

Beperk de temperatuur in huis tot 19°C om grote verschillen tussen binnen en buiten te voorkomen, zodat je huid bij het buitengaan geen schok ondergaat!

Tip 2: Drink 1,5 tot 2 liter water per dag

In de winter drinken we minder water omdat het dan niet zo warm is. Dit is een zeer slechte reflex, want water drinken is de voornaamste bron van hydratatie voor de huid. Heb je weinig zin in water, probeer dan (kruiden)thee om je waterinname te verhogen en het nuttige aan het aangename te paren.

conseils eauconseils eau

Tip 3: Voorzie je huid van voldoende antioxidanten

Antioxidanten (vitamine C, D, E, A) helpen tegen een fletse winterteint. Ze zitten in grote hoeveelheden in fruit en groenten, maar ook in bepaalde vissoorten.

conseils antioxydantconseils antioxydant

Tip 4: Vermijd hete douches

Te warme douches gaan de hydrolipidenfilm van de huid oplossen/verzwakken. Dus ook al kan een hete douche deugd doen om de kou buiten te compenseren, opteer toch liever voor een korte, lauwe douche.

conseils doucheconseils douche

De schoonheidsroutine die je moet volgen om je huid in de winter te verzorgen

De gouden regel is om je schoonheidsroutine aan te passen aan het seizoen. In de winter heeft je huid immers niet dezelfde behoeften als in de zomer.

conseils beauté démaquillantconseils beauté démaquillant

Tip 1: Pas je cleanser / make-up remover aan

De huid reinigen en make-up verwijderen blijft een essentieel onderdeel van je schoonheidsroutine. Doordat de omgevingslucht in de winter droger is, kies je echter beter voor texturen die rijker zijn aan lipiden (melk, olie), om de hydrolipidenfilm intact te houden.

 

conseils beauté crème hydratanteconseils beauté crème hydratante

Tip 2: Pas je hydraterende crème aan

Een nieuw seizoen betekent een nieuwe vochtinbrengende crème! Afhankelijk van de aard en de behoeften van de huid, kiezen we voor rijkere en sterker hydraterende crèmes.

Vergeet ook niet dat de combo serum + crème bijzonder efficiënt is. Een hydraterend serum in je ochtend- en avondroutine opnemen kan wonderen doen.

conseils beauté exfolierconseils beauté exfolier

Tip 3: Zachtjes scrubben

Exfoliëren wordt vaak geassocieerd met de zomer, maar het is ook in de winter nodig! Maar omdat de huid al op de proef wordt gesteld, houden wij het bij één of twee scrubs per week. De bedoeling is de huid te ontdoen van dode cellen zonder haar echter geweld aan te doen. Gebruik dus een zachte scrub en masseer zachtjes.

Tip 4: Leg vaker een masker

Een masker is een aanvullende verzorging die de werking van andere verzorgingen versterkt, de huid er ontvankelijker voor maakt en bijdraagt tot een goed gehydrateerde, fris ogende, vitale huid. Ideaal is dus om na elke scrubbeurt een masker aan te brengen.

conseils beauté mainconseils beauté main

Tip 5: Verzorg je handen en lippen

De handen en de lippen, die vaak worden vergeten, zijn sterk blootgestelde zones, dus aarzel niet om ze te verwennen (scrubben, hydrateren)!

Tip 6: Kies voor onze Intensive Winter Reboost kuren!

Onze Intensive Winter Reboost kuren om het jaar in schoonheid af te sluiten 

Wat dacht je ervan je huid een oppepper te geven om het jaar goed af te sluiten?

Maak kennis met onze drie Intensive Winter Reboost kuren voor een opfrissende, vitaliserende of hydraterende boost. Met krachtige moleculen in de juiste dosis, voor onmiddellijk en langdurig effect.

Een hyperreactieve huid die niet fris oogt: Cure Éclat Intensive met vitamine E & C

Deze kuur, die bestaat uit twee antioxidantbehandelingen, versterkt de inwendige bescherming van de huid tegen oxidatieve stress en laat de huid weer stralen. 

De Gel-Crème Vitamine C verheldert en egaliseert de teint en vermindert pigmentvlekjes.

Het serum Intensive Vitamine E bestrijdt de externe factoren die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering en hyperreactiviteit van de huid (stress, vervuiling, roken, UV) en verzacht diffuse roodheid.

cure reboost éclatcure reboost éclat

Doffe teint, vermoeide gelaatstrekken: energetiserende kuur Intensive Spiruline

cure reboost éclatcure reboost éclat

C’est la cure « coup de fouet » à utiliser pour lutter contre les signes de fatigue et redonner à votre peau tout son tonus.

La Spiruline présente dans les deux soins de cette cure – le sérum et la crème Intensive Spiruline – est un concentré nutri-énergétique unique, idéal pour les peaux fatiguées, dévitalisées, en manque d’énergie.

Particulièrement conseillée en ces périodes de fin d’année et de froid, la Spiruline régénère, nourrit et fortifie la peau tout en atténuant les marques de fatigue. Prêt(e) pour un plein d’énergie ?

Gedehydrateerde huid, onbehaaglijk aanvoelende huid, trekkerig gevoel: hydraterende kuur Intensive Hyaluronic

Intense hydratatie gegarandeerd!

Deze kuur vult rimpels en fijne lijntjes op door de oppervlakkige lagen te rehydrateren. De huid wordt onmiddellijk intensief gehydrateerd en geplumpt, zowel aan het oppervlak als in de diepte.

Het serum en de crème Intensive Hyaluronic bevatten drie verschillende vormen van hyaluronzuur om de huid te hydrateren en tegelijkertijd de aanmaak van natuurlijk hyaluronzuur te stimuleren.

Voor een vollere huid, om het jaar in schoonheid af te sluiten!

cure reboost énergiecure reboost énergie
Aanbevolen door dermatologen
Aanbevolen door dermatologen
Een unieke zintuiglijke ervaring
Een unieke zintuiglijke ervaring
Moleculen met bewezen werkzaamheid
Moleculen met bewezen werkzaamheid
Producten gemaakt in Frankrijk (Aix-en-Provence)
Producten gemaakt in Frankrijk (Aix-en-Provence)
©2024 - Alle rechten voorbehouden