Wat zijn de tekenen van huidveroudering en onze oplossingen?

Wat zijn de tekenen van huidveroudering en onze oplossingen?

Veroudering tast het hele lichaam aan en onze huid in het bijzonder.

Hoe verzorgt je je huid bij de eerste tekenen van veroudering? Rimpels, fijne lijntjes, minder fris uitzicht, verslapping, pigmentvlekken, het zijn allemaal gevolgen van het ouder worden. Maar wat zijn de oorzaken ervan? En wat gebeurt er dan in de huid? Wat kan je eraan doen, en vooral, hoe kies je de juiste routine die je huid sterker, jonger en mooier maakt? Institut Esthederm legt je de basisprincipes uit.

Wat zijn tekenen van huidveroudering?

Het eerste teken van huidveroudering: diep vochtverlies

L’eau est stockée en surface dans l’épiderme mais surtout en profondeur dans le derme grâce à une grosse molécule éponge : l’acide hyaluronique. A 50 ans, il n’y a plus d’acide hyaluronique dans l’épiderme et il n’en reste plus que 50% dans le derme. Cette perte d’eau épidermique et dermique entraine une déshydratation de la peau à l’origine de l’apparition de ridules qui créée les ridules de déshydratation.
Les signes du vieillissement cutanéLes signes du vieillissement cutané

Rimpels en verlies aan stevigheid hebben dezelfde oorsprong, namelijk de verandering van de dermis. Het vochtverlies in de diepte wordt nog verergerd door de verandering van de structuur van de dermis, die hoofdzakelijk bestaat uit proteïnen: collageen, elastine, enz. die het vezelnetwerk van het huidweefsel vormen.

Expressierimpels hebben een musculaire oorsprong (voorhoofdsrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes, enz.): zij worden veroorzaakt door de spanning van de spieren die de huid zwaar belasten en holten in de weefsels doen ontstaan.

De verslapping van het gezichtsovaal is te wijten aan de zwaartekracht. Ze doet zich voor op het hele gezicht en treedt in een later stadium op, wanneer meer en meer spiertonus en huidvolume zijn verloren gegaan.

Droge huid komt vaker voor naarmate men ouder wordt, omdat de huid minder talg gaat produceren en haar vermogen om water vast te houden verliest. Bovendien begint rond de menopauze de hormoonproductie geleidelijk aan stil te vallen, wat de huid nog sterker doet uitdrogen.

Vlekken en een doffe teint worden veroorzaakt door omgevingsfactoren: herhaalde onbeschermde blootstelling aan de zon, verontreinigende stoffen, rook, enz., die micro-ontstekingen veroorzaken die de pigmentcellen verstoren.

Hoe kunt je huidveroudering tegengaan en je huid verstevigen?

Neem zo snel mogelijk een routine aan die is afgestemd op de behoeften van je huid, met de juiste gewoonten, en voorzie je huid dagelijks twee keer per dag van de juiste moleculen. Het is ook een goed idee om je huid regelmatig te trakteren op een verzorging en massage door je schoonheidsspecialiste, die je de essentiële Institut Esthederm technieken zal leren.

Institut Esthederm helpt je huid jong houden, voor heel lang 

Onzuiverheden en vervuiling zijn ontstekingsbevorderende stoffen die oxidatie veroorzaken en veroudering versnellen.

Diepgaande reiniging is dus essentieel, op voorwaarde dat de huid en haar populatie van beschermende bacteriën, het fameuze microbioom, worden gerespecteerd. Bij Institut Esthederm gebeurt dit met een professionele methode, de zogenaamde "huidvoorbereiding". Een soort reinigingsgymnastiek die de huid stimuleert en voorbereidt op het opnemen van de actieve bestanddelen uit de behandelingen. 

nettoyagenettoyage

Je huid heeft elke dag water nodig, dus hydratatie... en antioxidanten

Leven en ademen vraagt energie. Hierbij wordt zuurstof gebruikt en komen oxiderende vrije radicalen vrij. Het is belangrijk dat de productie van vrije radicalen en het vermogen van het lichaam om ze te neutraliseren in evenwicht zijn. Bij een jonge huid gaat dit moeiteloos, maar met de tijd en onder invloed van agressieve omgevingsfactoren past de huid zich minder snel aan. Het is daarom noodzakelijk de huid al in een vroeg stadium een antioxidantboost te geven om haar op lange termijn jonger te houden, en dat is wat het Eau Cellulaire doet. Dit gepatenteerd celwater zit in alle Institut Esthederm producten en maakt de producten 100% actief. Het is rijk aan antioxidanten en nuttige moleculen, waardoor de cellen al het nodige krijgen om sterk en gezond te blijven. Je huid heeft geen leeftijd, ze heeft behoeften die evolueren met de tijd en de seizoenen. Ook al is leeftijd een indicator, toch is de leeftijd van je huid niet noodzakelijk dezelfde als jouw kalenderleeftijd. je huidverzorgingsroutine afgestemd zijn op jouw levensstijl en precies inspelen op al je behoeften: dehydratatie, voeding, rimpels, doffe teint, verslapping... ongeacht je leeftijd. De onderzoekers van Institut Esthederm hebben gepatenteerde synergieën van actieve bestanddelen ontwikkeld die het jeugdige uiterlijk van je huid op lange termijn in stand houden. Zo hebben we complete huidverzorgingslijnen ontwikkeld die zijn aangepast aan de behoeften van elke huid, met wetenschappelijk geëvalueerde expertformules en sensoriële texturen.

corpscorps

Versteviging van de lichaamshuid

Hoewel het lichaam beter beschermd is tegen veroudering, kan ook hier de huidkwaliteit achteruitgaan, al naar gelang van het lichaamsdeel:

Op de benen en de buitenkant van de armen raakt de huid gemakkelijker uitgedroogd, dus hiervoor zijn voedende oliën die rijk zijn aan essentiële vetzuren het meest aangewezen.

De binnenkant van armen en dijen en de buik zijn de eerste zones die verslappen. In de plaats van een hydraterende crème gebruik je hier best al in een zeer vroeg stadium een verzorgingsproduct tegen huidverslapping, dat helpt het verlies aan volume in de dermis te compenseren.

Voor cellulitis en sinaasappelhuid wordt best een specifieke aanvalsbehandeling of een energie-activerende behandeling het hele jaar door op de betreffende zones aangebracht, waardoor het uitzicht van de huid zichtbaar zal verbeteren. Texturen zijn heel belangrijk: een product dat je met plezier aanbrengt, ga je regelmatiger gebruiken, en net dat is cruciaal om resultaat te boeken! Institut Esthederm heeft hydraterende, afslankende, verstevigende en exfoliërende producten voor het lichaam, afgestemd op de behoeften van elke zone, met deskundige technologieën en bewezen resultaten.

Jouw huid heeft behoefte aan de expertise van een professioneel schoonheidsinstituut

Les soins que proposent nos esthéticiennes partenaires sont essentiels : 100% manuels, ils sont conçus par des experts de l’esthétique. En stimulant à la fois votre peau et vos muscles, ils potentialisent considérablement les résultats de nos produits de soin. Trouvez le soin qui correspond aux besoins de votre peau ou à vos envies ICI

Chez vous, au quotidien, augmentez l’efficacité des soins, et découvrez les gestuelles inspirées des pros ICI 

Aanbevolen door dermatologen
Aanbevolen door dermatologen
Een unieke zintuiglijke ervaring
Een unieke zintuiglijke ervaring
Moleculen met bewezen werkzaamheid
Moleculen met bewezen werkzaamheid
Producten gemaakt in Frankrijk (Aix-en-Provence)
Producten gemaakt in Frankrijk (Aix-en-Provence)
©2024 - Alle rechten voorbehouden