HYDRATEREN: HET SCHOONHEIDSRITUEEL VOOR EEN GEZONDE, JEUGDIGE, STRALENDE HUID

HYDRATEREN: HET SCHOONHEIDSRITUEEL VOOR EEN GEZONDE, JEUGDIGE, STRALENDE HUID

Water is leven! Onze huid moet, net als wij, drinken. Dagelijks hydrateren is niet alleen een manier om je goed te voelen, het is ook een essentieel schoonheidsritueel om je huid gezond, jong en stralend te houden, ongeacht je leeftijd, huidtype of het seizoen. Klaar om ons advies op te volgen om je hydratatie een boost te geven?

WAT DOET HYDRATATIE VOOR DE HUID

De huid omhult het lichaam en wordt bedekt door de hydrolipidenfilm. Deze film beschermt de huid tegen externe agressoren (vervuiling, UV-stralen, wind, temperatuurschommelingen) en beperkt het vochtverlies dat de huid van nature dagelijks ondergaat. Deze huidbarrière kan echter aangetast worden door zowel het natuurlijke verouderingsproces als door producten die te agressief of irriterend zijn voor de huid. Wanneer deze huidbarrière beschadigd is, gaat het vochtverlies sneller, raakt de huid gedehydrateerd en veroudert ze sneller, wat leidt tot ongemak, gevoeligheid, verlies aan soepelheid en een minder frisse uitstraling. De huid hydrateren is daarom van essentieel belang, niet alleen om haar jong te houden, maar ook om haar te helpen haar rol als beschermend “schild” optimaal te vervullen.

ONZE TIPS VOOR EEN PERFECT GEHYDRATEERDE HUID

Zoals je vast al hebt begrepen, is water een essentiële component van de huid, onmisbaar voor een jonge, mooie en gezonde huid. De oplossing? Hydrateren, zowel van binnen als van buiten. Je hydrateert je huid zowel door verzorgingsproducten aan te brengen als door water te drinken.

 

Inwendige hydratatie

De eerste stap naar hydratatie is minstens 1,5 liter water per dag drinken om de lederhuid van een bepaalde hoeveelheid water te voorzien. Ons lichaam kan niet zonder water, omdat het voor 60% uit water bestaat en al onze cellen met water zijn gevuld. Water speelt een rol bij het herstel van de cellen, de stevigheid, de soepelheid en de natuurlijke frisse uitstraling van de huid.

 

Uitwendige hydratatie

Ongeacht het seizoen is het essentieel om je huid een of twee keer per dag te hydrateren om haar soepel, elastisch, stralend en jong te houden. Het beste moment om dit te doen is na een douche of bad. Als de hoornlaag zachter is, dringt het product gemakkelijker in de huid en kan het dus doeltreffender werken. Hoe kies je je moisturizer?

ONZE TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN HYDRATERENDE CRÈME

 

Allereerst moet de keuze voor een hydraterende (dus vochtinbrengende) crème gebaseerd zijn op het ecosysteem van de huid: - Intern: leeftijd, huidtype. Alle huidtypes hebben hydratatie nodig, zelfs de vette huid! - Extern: levensstijl, plaats waar je leeft, cosmetische en voedingsgewoonten. Koude, wind, warm water, zon, reinigende producten op waterbasis, alcohol... zijn allemaal factoren die de huid kunnen dehydrateren. Ten tweede hangt de keuze van de moisturizer af van de formulering: vette, smeltende, lichte of geltextuur, afhankelijk van je behoeften en het seizoen.

 

CRÈME HYDRATANTE FONDANTE

Een fijne, heerlijke crème voor de huid die behoefte heeft aan comfort.

Textuur? Zacht en romig.

Werking? Dynamische hydratatie, antioxidantbescherming, dagelijkse bescherming.
Deze vochtinbrengende crème verrijkt met ceramiden (lipiden die identiek zijn aan de lipiden die van nature in de opperhuid voorkomen) versterkt de beschermende werking van de huidbarrière tegen vervuiling, voorkomt dehydratatie en houdt de natuurlijke hydratatie in stand voor continu comfort. De huid gaat weer behaaglijk aanvoelen en is soepel en stralend.

Hoe gebruiken? s Morgens en/of 's avonds op gezicht, hals en decolleté na die te hebben gereinigd.

 

GEL HYDRATANT FRAÎCHEUR

Een “dorstlessende” verzorging die de huid opfrist zonder haar te laten glimmen.

Textuur? Een ultrafrisse gel-sorbet.

Werking? Dynamische hydratatie, antioxidantbescherming, dagelijkse bescherming.
Verrijkt met vochtvasthoudende bestanddelen die identiek zijn aan de waterbinders die van nature in de huid voorkomen, voor een langdurige, frisse hydratatie. De huid is duurzaam verkwikt, mooi en stralend.

Hoe gebruiken? s Morgens en/of 's avonds op gezicht, hals en decolleté na die te hebben gereinigd.

 

LOTION ESSENCE

De nieuwe, ultra-trendy verzorging uit Azië, die de frisheid van een lotion combineert met de doeltreffendheid van een hydraterend en ontgiftend product, voor alle huidtypes, zelfs voor de gevoelige, gedehydrateerde, doffe huid.

Textuur? Fris en licht.

Werking? Dynamische hydratatie, antioxidantbescherming, dagelijkse bescherming.
Deze lotion verrijkt met hyaluronzuur hydrateert intens en versterkt het cellulaire ontgiftingssysteem. Dit alles voor een "detox & glow" 
effect.

Hoe gebruiken? ‘s Morgens en/of 's avonds op gereinigd gezicht, hals en decolleté, vóór een serum of crème van Institut Esthederm.

 

BRUME D’EAU CELLULAIRE

Een gepatenteerde innovatie: water dat uniek is in de cosmetica en dat de eigenschappen van het water dat van nature in de huid zit, reproduceert.

Textuur? Fris water met een lichte textuur.

Werking? Hydra booster, energizer, antioxidant.
Dit water is net zo krachtig als een serum en versterkt de natuurlijke reserves van hyaluronzuur in de huid, een essentieel bestanddeel om de hydratatie van de cellen en hun matrix op peil te houden. De huid is gehydrateerd en stralend.

Hoe gebruik ik het? Op het gezicht sprayen en zachtjes inmasseren.
Te gebruiken voor de huidverzorging, na de make-up om die te fixeren of op elk moment van de dag.

ONZE TIPS OM MOISTURIZER AAN TE BRENGEN VOOR EEN MAXIMALE WERKING EN EFFICIËNTIE

 

Breng een vochtinbrengende crème (dagcrème, nachtcrème of anti-aging crème) meteen na het reinigen en verwijderen van make-up aan. Waarom?

  • Omdat reinigende producten (schuimend of leave-on) de hydrolipidenfilm verwijderen.
  • Omdat het de huid helpt de effecten van stress overdag te bestrijden en ervoor zorgt dat make-up veel langer blijft zitten.
  • Omdat de huid 's nachts vocht nodig heeft om zichzelf te regenereren.
  • Omdat het inmasseren van een verzorgingscrème de microcirculatie van de huid activeert, waardoor de huid gaat stralen.

Nu heb je alle troeven in handen om je huid te hydrateren en stralend mooi te houden!

Aanbevolen door dermatologen
Aanbevolen door dermatologen
Een unieke zintuiglijke ervaring
Een unieke zintuiglijke ervaring
Moleculen met bewezen werkzaamheid
Moleculen met bewezen werkzaamheid
Producten gemaakt in Frankrijk (Aix-en-Provence)
Producten gemaakt in Frankrijk (Aix-en-Provence)
©2024 - Alle rechten voorbehouden